luni, 4 iulie 2011

„Elevul Dima dintr-a şaptea” de Mihail Drumes

Mihail Drumes este,in prezent,autorul meu preferat.Ceea ce-mi place foarte mult,pe langa povestea emotionanta,in sine,mai este felul in care a fost scrisa cartea.

 În carte este vorba despre un băiat, Grigore Dima care se decide să facă ultimul an de liceu la o şcoală de stat. Aici el îşi crează un mic grup şi împreună plănuiesc o mică excursie la Tunul Severin. Dar se transformă într-o organizaţie transoceanică numită Asociaţia Română pentru Experiţia Transoceanică (ARPET), organizaţie a cărui scop este descoperirea unei comori în insula Grigorida. Iar pe lângă faptul că devine un şef a unei organizaţii pe zi ce trece mai importantă, acestă se îndrăgosteşte de Lotte, fiica gazdei. El va avea numeroase aventuri alături de Magotu, Basu, Tiganu, Soimaru, Paleata, Lotte şi alţii.
Grigore va învăţa ce este dragostea de adolescent, se va maturiza, va învăţa ce este triumful, dar şi ce este eşecul, va învăţa ce este fericirea şi dezamăgirea, va învăţa ce este nedreptatea, dar în ultimul rând va învăţa că o prietenie adevărată durează şi după ce drumul tău pe pământ s-a sfârşit!

4 comentarii: