joi, 23 iunie 2011

Ultimul cantec de Nicholas Sparks

Cartea am citit-o acum un an,insa m-a impresionat destul de mult si mi-am spus ca trebuie sa va spun despre ea.
 Viaţa Veronicăi “Ronnie” Miller, o tânără de 17 ani, este dată peste cap atunci când părinţii ei divorţează şi tatăl se mută de la New York la Wilmington, în Carolina de Nord. Trei ani mai târziu, ea este la fel de furioasă şi de înstrăinată de părinţi, mai ales de tatăl ei… până când mama hotărăşte că ar fi cel mai bine pentru toată lumea ca Ronnie să-şi petreacă o vară alături de tatăl ei, un fost profesor şi pianist, care duce o viaţă liniştită în acel orăşel de la malul mării. Rebelă şi plină de resentimente, Ronnie respinge însă toate încercările de apropiere ale părintelui şi ameninţă să se întoarcă la New York – asta până când îl întâlneşte pe Will, cel mai popular tânăr din oraş şi ultima persoană de care s-ar fi gândit că va fi atrasă. ”Ultimul cântec” este o poveste de neuitat despre variatele faţete ale iubirii – prima iubire, iubirea dintre părinţi şi copii – care arată, aşa cum numai romanele lui Sparks reuşesc să o facă, cum dragostea ne poate sfărâma inima… dar reuşeşte şi să o vindece.
Ce mi-a placut foarte mult din carte a fost felul de a fi a lui Ronnie,felul rebel,dar tot odata sensibil si cum s-a infiripat dragostea dintre cei doi.Cartea constituie o lectura placuta si subiectul e usor de inteles,dar si emotionant.N.Sparks este unul din autorii mei preferati.Daca nu ati citit cartea,va sfatuiesc sa o faceti.Este superba!

Si sa nu uit, vreau sa va spun ca exista si film facut dupa carte:The last song in care joaca Miley Cyrus in rolul principal,cel al lui Ronnie.
La inceput am fost sceptica in privinta filmului,cu toate ca citisem cartea,insa dupa ce l-am vazut...ei bine,mi-a placut la nebunie!A fost absolut superb!Interpretarea lui Miley a fost intr-adevar de apreciat si filmul m-a impresionat.Aproape ca-mi dadusera lacrimile,cu toate ca stiam finalul.
Mai jos va las un trailer. Enjoy!

4 comentarii:

  1. Andreea Cristinaiulie 06, 2011 4:26 a.m.

    Hmmmm....nu mai cand ma gandesc la aceasta carte,la titlu,ma iau emotiile tacute ale adolescentei. E ciudat dar aceasta carte invie in fiecare persoana o naturalete gingasa,pura si cred ca ultimele 8-9 pagini o sa va cutremure,poate,pana la o lacrima sincera.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar,cartea este superba!Nicholas Sparks este unul din autorii mei preferatii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit cartea si bestiala . :-bd.....Andreea Cristina are dreptate :bz

    RăspundețiȘtergere
  4. Este o carte minunata, merita citita, ea mi-a pornit cheful de a citi carti cu vampiri :D

    RăspundețiȘtergere