luni, 25 iulie 2011

Pulbere de stele de Neil Gaiman


,,O feerie,un basm,o poveste pentru toate varstele.''-Printr-o singura fraza aceasta poveste isi are micul rezumat al cititorului.
Am citit aceasta carte acum mult timp dar mereu cand ma uit in raftul privat cartilor,ea imi sare in fata ochilor,de parca ar vrea sa fie citita din nou si din nou. Este una dintre acele carti care iti va ramane ca o amintire dulce a sentimentelor dramatice.
Romanul il prezinta pe tanarul Tristan Thorn care face orice pentru a castiga inima frumoasei Victoria,astfel ca ii promite ca ii va aduce in dar o stea,acea stea pe care au vazut-o cazand intr-o seara de octombrie. Dar pentru a se tine de cuvant,Tristan trebuie sa treaca de zidul ce inconjura satul lui,Wall,si sa patrunda in Lumea Zanelor, Asa incepe cea mai mare aventura a vietii lui,intr-o lume plina de vrajitoare,inorogi si alte fiinte fabuloase,in care nici macar o stea cazuta nu este ce si-a imaginat el.
Incheierea romanului este unul...unic. Nu cred ca putea altfel sa fie sfarsitul decat cu anumite surprize.

In 2007,o echipă imbatabilă formată din scriitorul de mare succes Neil Gaiman şi regizorul Matthew Vaughn aduce pe ecranele din toată lumea filmul Stardust / Pulbere de stele,ce ii are ca protagonisti pe Charlie Cox si Claire Danes-Tristan Thorn si Yvaine-.
Filmul a fost foarte frumos,putin mai dinamic decat cartea iar actorii geniali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu