marți, 26 iulie 2011

Pobby si Dingan de Ben Rice


In clasa a V-a am citit aceasta carte si mi s-a parut superba. Chiar daca pare o poveste care,poate,trebuie spusa copiilor de gradinita,sentimentele launtrice sunt foarte bine conturate de la inceput pana la sfarsitul cartii. Fiind un roman cu mai putin de 120 de pagini,acesta cuprinde o emotie pe care nu o s-o mai intalnesti la alte romane...acea emotie de irealism. Poate ca suna cam ciudat dar e adevarat. Irealul exista!
Acest mic roman cu care Ben Rice a debutat in anul 2000 i-a adus tanarului scriitor britanic Premiul Somerset Maugham si o rapida consacrare internationala.
Romanul spune ca fiica unui miner englez stabilit intr-un orasel din Australia are doi prieteni imaginari,Pobby si Dingan. Intr-o zi,tatal ei ii uita in mina,unde cei doi prieteni se ratacesc. Fetita se imbolnaveste de disperare,si aproape toata lumea din oras,inclusiv fratele fetitei,porneste in cautarea impalpabililor copii,in aceasta fermecatoare poveste despre puterile secrete ale imaginatiei.


In 2005,bazat pe faimosul roman ,,Pobby si Dingan'' de Ben Rice,apare filmul ''Opal Dream'' care ii are ca protagonisti pe Christian Byers si Sapphire Boyce-Ashmol Williamson si Kellyanne Williamson-. Filmul a avut un succes timpuriu.
Nu am vazut filmul,din pacate,dar as vrea sa-l vad, dar sunt sigura ca anumite trairi ale personajelor din carte,nu vor putea fi observate din fata televizorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu