luni, 26 septembrie 2011

P.S. Te Iubesc-Cecelia Ahern

 Oare,in decursul acestei vieti perfecte in imperfectiuni,am putea cunoaste sensul finit al iubirii? Putem creste cu ideea ca povestea iubirii noastre o sa dureze o eternitate in globul nostru alb de rautate?......Intrebari fara raspuns,poate,dar atunci cand descoperim ceva, ne face placere neconditionata sa i-o aratam celui de langa noi dar ce se intampla atunci cand nu avem pe acel ''de langa noi?....Raspuns:ne sinucidem ultima farama de viata pe care o avem. Ne sinucidem sufletele noastre pline cu amintiri.
Nu pot sa spun ceea ce reprezinta pentru mine iubirea dar pot sa o descriu cu mici zgarieturi fantastice provenite din mine.
Acum catva timp am facut un mic schimb de carti cu o buna prietena de a mea,ea oferindu-mi cartea ''P.S. Te Iubesc'' de autoarea Cecelia Ahern.
Auzisem numai laude la adresa ei asa ca am vrut si eu sa ma las purtata de val... de mirosul pasiunii unei dureri.
De-a lungul lecturii,am incercat de multe ori sa ma transpun direct in mijlocul sufletului personajului principal dar nu am putut....nu am putut pentru ca eu nu stiu cum e sa te simti moarta ,nu stiu cum e sa iubesti atat de mult un om....
Holly si Gerry erau un cuplu perfect. Cu o casnicie minunata,traind la Dublin alaturi de prieteni si familie,cu o viata sociala stralucitoare,aveau lumea la picioarele lor. Sau cel putin asa credeau....
Cand Gerry moare, Holly este distrusa: iubitul, cel mai bun prieten, sprijinul ei, nu mai este. Dar Gerry a promis ca isi va veghea mereu dragostea. Si se tine de cuvant: el ii lasa lui Holly un pachet cu scrisori care, deschise pe rand, in fiecare luna, vreme de un an, o vor calauzi delicat sa ia viata de la capat.
Pe masura ce deschide fiecare scrisoare, Holly intelege ca viata merge mai departe. Cu ajutorul prietenilor, al zgomotoasei si iubitoarei sale familii, ea invata sa rada, sa planga, sa cante, sa danseze, sa fie mai curajoasa ca niciodata. Vegheata de ingerul sau pazitor.
Cine spune ca iubirea e demodata?  Cartea are un final frumos,plin de noi sperante si mai are ceva in plus....totul se termina ''real''-fara intamplari surpriza. E ca si cum cartea dezvaluie o viata. O viata reala a unei persoane umane.
P.S. Te iubesc este o poveste emotionanta, scrisa cu inocenta si caldura, despre iubire, despre durerea pierderii definitive a celui care este sufletul tau pereche, despre curaj, despre prietenie.

''Pastreaza amintirile noastre minunate,dar nu-ti fie teama sa-ti faci altele noi...''
                                     
                                                                                                  

                                                                                                                 P.S. Va Iubesc!





3 comentarii:

  1. Mi-a placut cartea la nebunie si, spre deosebire de alte carti, autoarea ne-a lasat sa ne imaginam continuarea vietii lui Holly. (a nu se intelege ca a lasat finalul in pom, cum obisnuiesc unii sa faca)
    Imi place cum ai descris cartea. N-ai facut doar o recenzie goala si rece, ci ti-ai transpus sentimentele.
    "Buna prietena" se simte flatata in momentul de fata...
    P.S Sie eu te iubesc!>:)
    P.S2 Nu te oprii din scris!:X:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine sună!:) Am auzit multe despre carte şi trebuie să o am! Îmi place recenzia!:)

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca va place recenzia....
    P.S. Te iubesc si eu,Andreea C.!
    P.S.2 Nu o sa ma opresc din scris:))
    P.S.3 Trebuie sa citesti aceasta carte,Only Books!

    RăspundețiȘtergere