luni, 26 septembrie 2011

P.S. Te Iubesc-Cecelia Ahern

 Oare,in decursul acestei vieti perfecte in imperfectiuni,am putea cunoaste sensul finit al iubirii? Putem creste cu ideea ca povestea iubirii noastre o sa dureze o eternitate in globul nostru alb de rautate?......Intrebari fara raspuns,poate,dar atunci cand descoperim ceva, ne face placere neconditionata sa i-o aratam celui de langa noi dar ce se intampla atunci cand nu avem pe acel ''de langa noi?....Raspuns:ne sinucidem ultima farama de viata pe care o avem. Ne sinucidem sufletele noastre pline cu amintiri.
Nu pot sa spun ceea ce reprezinta pentru mine iubirea dar pot sa o descriu cu mici zgarieturi fantastice provenite din mine.
Acum catva timp am facut un mic schimb de carti cu o buna prietena de a mea,ea oferindu-mi cartea ''P.S. Te Iubesc'' de autoarea Cecelia Ahern.
Auzisem numai laude la adresa ei asa ca am vrut si eu sa ma las purtata de val... de mirosul pasiunii unei dureri.
De-a lungul lecturii,am incercat de multe ori sa ma transpun direct in mijlocul sufletului personajului principal dar nu am putut....nu am putut pentru ca eu nu stiu cum e sa te simti moarta ,nu stiu cum e sa iubesti atat de mult un om....
Holly si Gerry erau un cuplu perfect. Cu o casnicie minunata,traind la Dublin alaturi de prieteni si familie,cu o viata sociala stralucitoare,aveau lumea la picioarele lor. Sau cel putin asa credeau....
Cand Gerry moare, Holly este distrusa: iubitul, cel mai bun prieten, sprijinul ei, nu mai este. Dar Gerry a promis ca isi va veghea mereu dragostea. Si se tine de cuvant: el ii lasa lui Holly un pachet cu scrisori care, deschise pe rand, in fiecare luna, vreme de un an, o vor calauzi delicat sa ia viata de la capat.
Pe masura ce deschide fiecare scrisoare, Holly intelege ca viata merge mai departe. Cu ajutorul prietenilor, al zgomotoasei si iubitoarei sale familii, ea invata sa rada, sa planga, sa cante, sa danseze, sa fie mai curajoasa ca niciodata. Vegheata de ingerul sau pazitor.
Cine spune ca iubirea e demodata?  Cartea are un final frumos,plin de noi sperante si mai are ceva in plus....totul se termina ''real''-fara intamplari surpriza. E ca si cum cartea dezvaluie o viata. O viata reala a unei persoane umane.
P.S. Te iubesc este o poveste emotionanta, scrisa cu inocenta si caldura, despre iubire, despre durerea pierderii definitive a celui care este sufletul tau pereche, despre curaj, despre prietenie.

''Pastreaza amintirile noastre minunate,dar nu-ti fie teama sa-ti faci altele noi...''
                                     
                                                                                                  

                                                                                                                 P.S. Va Iubesc!





sâmbătă, 24 septembrie 2011

Un ceva din altceva


O melodie care ajunge la inima oricui.....savurati-o!!!

joi, 22 septembrie 2011

La Multi Ani,Boboaca Raina!!!


Eeee...si a venit si acest moment imposibil de imaginat.
O podoaba care iti este atribuita in aceasta data de 23 septembrie.
15 ani!!!
Azi,dragii nostrii cititori,este unica zi care ii apartine in totalitate dragei noastre prietene,Raina-Andra!!
Iti doresc tot binele din aceasta lume,toate notele de 10 sa-ti fie atribuite tie si toate zambete sa-ti limpezeasca calea viitorului.
Fii tu,Raina,si nu te lasa mai prejos de ceilalti pentru ca ''ceilalti'' sunt niste piese care pot fi mutate usor din calea ta.
La Multi Ani! Happy Birthday! Joyeux anniversaire!



Al cincisprezecelea An,a cincisprezecea Luna,
Sosita este ziua cand spaima te-ncununa
In aceste file totul se limpezeste
Cincisprezece fi-vor,vrand sfere sa Lege
Cincisprezece urla,doar unul intelege....

duminică, 18 septembrie 2011

Se numea Sarah-Tatiana de Rosnay


Traim intr-o lume in care vrem ca potentialul nostru sa fie ''drept''. Sa avem succes oriunde,sa fim perfecti si sa nu ne intereseze istoria celor de langa noi....sa fim monstri contra noastra.
Am citit acum catva timp o carte. O carte de 320 de pagini cu un titlu misterios,obiectiv dar subiectiv din punct de vedere sentimental.
''Se numea Sarah'' de autoarea franceza,Tatiana de Rosnay-as putea spune ca reprezinta o culegere despre rautatea omenirii presarata delicat cu dulceata durerii.
O poveste intr-un spatiu inchis,o poveste desfasurata sub privirile mintii noastre,in doua planuri complet diferite,legate doar de secrete si amintiri.

Paris, iulie 1942: Sarah, o fetiţă evreică în vârstă de zece ani, este arestată în toiul nopţii, împreună cu părinţii ei, de poliţia franceză, dar nu înainte de a-şi încuia fratele în ascunzătoarea lor secretă, convinsă fiind că se va întoarce după numai câteva ore pentru a-l elibera.

Paris, mai 2002: Julia, o jurnalistă americană, stabilită de mulţi ani la Paris şi măritată cu un francez, trebuie să scrie un articol despre razia de la Vel’ d’Hiv, cu ocazia comemorării a şaizeci de ani de la acest eveniment de tristă amintire în istoria Franţei. În timpul investigaţiei sale, Julia descoperă întâmplător o serie de secrete de familie adânc îngropate, care o leagă de Sarah, şi simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe măsură ce se adânceşte în trecutul ei, lucrurile pe care le află o tulbură şi o fac să-şi pună întrebări cu privire la propria existenţă.

Se numea Sarah este povestea înduioşătoare a două familii unite de un secret teribil, dar şi o tulburătoare pagină de istorie: Tatiana de Rosnay descrie un episod real din Franţa aflată sub ocupaţie şi rupe tăcerea care înconjoară un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor.

Aceasta carte e unica prin modul povestii pe care o are ascunsa. Totul este o istorie dar la sfarsit,totul se transforma intr-o nastere a unei noi sperante....Sarah!

joi, 1 septembrie 2011

Cartea Viitorului-Cecelia Ahern


Este adevarat ca judec o carte dupa ''prima impresie'',si nu cred ca sunt singura. Atat timp cat acea carte e frumoasa prin transmiterea unui mesaj semnificativ pentru noi,trebuie sa ''se respecte'' prin afisarea sa.
Ei bine,de data asta m-am inselat la aceasta carte.
Mi-a fost daruita de ziua mea,de prietena mea Raina,transmitandu-mi un mesaj foarte deosebit prin intermediul ei.
''Cartea Viitorului.''-un titlu oarecare,mi s-a parut,avand scene de irealism si prea putine sentimente dar atunci cand am inceput sa o citesc,pur si simplu,nu am mai putut sa o las din mana.
Este o carte superba,plina de esecuri,victorii,sentimente si incredere. Autoarea reuseste sa deschida o noua perspectiva asupra persoanelor noastre,noi insine,colorand imaginatia cu un nou personaj al lumii filelor,Tamara Goodwin.
Tamara Goodwin a avut mereu tot ce si-a dorit. A crescut intr-o vila luxoasa,cu plaja privata,un dressing cu haine de firma,pat cu baldachin si propriul jacuzzi. Cand,pe neasteptate,tatal ei moare,viata Tamarei si mamei sale se schimba dramatic. Ingropate in datorii,ele sunt nevoite sa se mute la tara,intr-o casuta aflata in curtea misteriosului castel Kilsaney. In timp ce mama ei se izoleaza de lume,Tamara,singura si plictisita,isi doreste sa se intoarca la Dublin. Intr-o buna zi,o biblioteca ambulanta se opreste la poarta domeniului Kilsaney. Privirea Tamarei cade asupra unei carti legate in piele,cu lacat si incuietoare aiurite. Ceea ce va descoperi in paginile ei ii va taia rasuflarea si ii va zgudui lumea din temelii.
Dupa parerea mea este o carte care merita citita si savurata de plin...:). Nu de altfel dar Cecelia Ahern este si autoarea bestsellerului mondial P.S. TE IUBESC.